Fårebygget
Under befinner en rekke artister og arrangementer som har vært på Fårebygget.

ELINE HELLERUD ÅSBAKK MED BAND

Eline Hellerud Åsbakk og band. Eline er en jazzsanger og låtskriver fra Tromsø som tok den norske jazzscenen med storm da hun gav ut sitt debutalbum "Utenfor" i november 2015.

Bandet består av: Eirik Fjelde (piano) - Odd Steinar Albrigtsen (gitar) - Jakop Janssønn (trommer) og Christo Stangness (kontrabass)

Eline lager musikk inspirert av det kjølige skandinaviske jazz-uttrykket og av nordnorsk visetradisjon. Tekstene heller mot det poetiske, med poengterte stemningsbilder som er åpne for tolkning. Resultatet er musikk som kan fortelle små historier, pakket inn i stilsikker jazz.
Musikken har vist seg å falle i smak både hos publikum og anmeldere. Her er noe av det som har blitt sagt om bandet og musikken:

Dagens Næringsliv om debutalbumet: "isende skarp og ulmende varm vokaljazz på nordnorsk. Musikken, myk som ettermiddagsbølger, skarp som drivis, varm som glørne i peisen (...) Denne gjengen har det meste: finslepen groove, sikker teft, jazzet poesi".

Rana Blad: “Eline og hennes band [leverte] en vakker, variert og fargerik konsert. Ingen tvil om at hun er navn å bite seg merke i for den jazzinteresserte“ Terningkast 5.

Tor Hammerø, jazzskribent: "Et åpenbart talent, vakker vokal og jazzopplevelse."

Utstilling av egne bilder

Du kan komme innom etter avtale(45295080) og jeg kommer også til å ha åpent enkelte ettermiddager

TROND TRUDVANG

Humor, varme, og nydelig musikk. Etter mye radiospilling har mange av Trond Trudvang sine låter blitt «nasjonale» og spillejobbene popper opp over hele landet, nå også på Borkenes!
Tidlig på 80-tallet ble et brannslukningsapparat ved en inkurie satt av i garderoben i idrettshallen på Borkenes under en festkveld for skolekorpsene i regionen. Det ble aldri helt klart hvem i pop-orkesteret som hadde stått for udåden, men siden lønna for spillejobben ble tilbakeholdt for å dekke opp renovasjonsarbeidet, vurderer man i dag hendelsen som den første kimen til at bandet kort etter gikk i oppløsning.
Etter en lang karensperiode våger Trond seg nå forsiktig tilbake i bygda for å holde konsert.
Trond har gitt ut tre album, Trond Trudvang i 2010, Gode sko i 2012 og Sola i ryggen i september 2015. Han var også med på hyllesten Nære deg, et album med sanger av Finn Kalvik som ble utgitt i november 2015.
Fra utgivelsene har han hatt radiolisting på 4 låter i NRK P1 i til sammen 50 uker.
• «Lisa, Lisa (Ekspeditrisa)»
• «Houston vi har et problem»
• «Gråværstur»
• «Ingenting e farlig».
Siden første plateutgivelse har Trond reist mye og opparbeidet seg et godt rykte på det musikalske. Han har blitt en dreven entertainer også på det som serveres mellom sangene. Denne kvelden er det hovedsakelig materiale fra den siste plata som presenteres, men radiohitsene fra de tidligere utgivelsene er naturligvis med. Om han er alene på scenen har han jo likevel med seg et lite kobbel av folk i de sangene…. Eksempelvis ho Lisa, Lisa – ekspeditrisa… og astronauten med hjemlengsel i Houston vi har et problem, for ikke å glemme de raringene som løper halvnakne rundt i Gråværstur.

SIGRUN LOE SPARBOE

Det blir spennende når Sigrun Loe Sparboe kommer for første gang til Fårebygget. Hun legger ut på en ganske omfatternde turne i september og vi er heldige som får være et av spillestedene. Nå i sommer spilte hun også en utendørskonsert under Austerfjordtreffet her i Kvæfjord.
Sigrun Loe Sparboe (f.1983) er låtskriver og sanger fra Harstad.
23.09.13 slapp hun sin første soloplate på norsk. Anmelderne lot seg begeistre og albumet gikk rett inn på VGlista.

Det internasjonale musikkmagasinet Famous Last Words omtaler Harstadjenta som "Norway’s newish folk sensation" og gir en sterk anmeldelse av plata.

Anders Ekelund i Musikknyheter gir 9/10 kuler og skriver: "Vidunderlig visemelankoli! På denne plata fremstår Sparboe som en fremragende låtskriver med en voldsom musikalsk tilstedeværelse og nerve, og en fantastisk flott evne til å skildre hverdagslivet på en poetisk, men likvel jordnær måte. Det hviler noe tungt og eksistensielt og deilig over låtene på "Uten at du vet det" . Musikk er så vakkert når det gjøres på den rette måten. Denne plata er soundtracket til høsten."

Platas tittelspor ble lagt i rotasjon på NRK P1 og Sparboe har i forbindelse med releasen gjestet kjente program som God Morgen, Norge, Norsk på Norsk og Nitimen, for å nevne noe.

ITromsø trillet en 5er etter konsert på Skraven (Spelt viseklubb) i starten av september og skriver "Sigrun har en kjempefin stemme og kan bruke den veldig godt, noe som gir visesjangeren en moderne og popaktig vri uten å miste verken sjel eller originalitet."

Under lupen i NRK P1 sier at plata har "solide, stemningsfulle låter med sjel" og gir den terningkast 5.

Det er ingen tvil om at Harstadjenta har kommet hjem i sitt uttrykk.

Sigrun Loe Sparboe er for mange kjent fra Sigrun & The Kitchen Band som har tre utgivelser og hundrevis av konserter bak seg.

KAJA BREMNES

Kaja Bremnes har tross sin unge alder stått på scenen med egne sanger i mer enn 10 år. Hun er da også blitt lagt merke til for sin unike stemme og sitt svært personlige utrykk. Hun gjorde seg faktisk såpass bemerket at hun i 2011 ble tildelt både Statens arbeidsstipend for unge kunstnere og Sparebanken Nord-Norges ungkunststipend på 75.000,-. Samme år slapp hun også debutalbumet, “La La La”. En mangfoldig og spennende plate med alt fra storslåtte poplåter, stille, såre ballader i valsetakt til sanger med russisk mannskor og bassklarinett. Som platedebutant ble hun riktig godt mottatt, og her er noen avisklipp:
Dagens næringsliv: Kaja Bremnes er her. Hun er god. Det teller mye det.
VG: «Hørt det før» blir ingen påtrengende problemstilling her. Kaja skriver til tider fortryllende sanger, like ambisiøse som de er instant fengende.
Aftenposten: Ny Bremnes med stemmeprakt!
Nordlys: Alt i alt har Kaja gitt ut et album som hun kan være stolt av, og som er en spennende indikator på hva popscenen i Norge har i vente i årene som kommer.
Lydverket:Det vakre avslutningssporet «We are leaving» blottstiller et våkent øre for elegante detaljer og raffinerte arrangementer.
Altaposten. En vakker drøm

Med så flott pressedekning og gode anmeldelser på debutalbumet, har det ligget en forventning i luften om noe nytt. Det kommer nå!
Kaja har levd litt mer, og da kommer det også ny musikk. Man vil møte en mere moden artist som er blitt en tanke røffere, med litt skarpere kanter og med antyding til dypere farger i utrykket. Mange journalister har uten særlig hell forsøkt å finne noen å sammenligne henne med, men Kaja har heldigvis holdt på sitt særpregede uttrykk, og gir for tiden magiske konserter som inviterer publikum inn i helt nytt musikalsk landskap.
Hennes nye band, som består av Jon Eirik Boska på slagverk, Jan Boros på bass og gitarer og Kaja selv på synth, piano og sang, sitter nå med et flott knippe ferske låter som de er klar for å turnére med. Bandprosjektet har navnet KAIA og målet er å spille så mange konserter som mulig før de går i studio for å lage et nytt album.
Kaja har tidligere deltatt på en rekke festivaler og har blitt profilert i alt fra Sommer-åpent i NRK til Øyafestivalen. F.eks. sto hun sammen med Moddi og Julie Alapnes, akkopagnert av Arktisk Sinfonietta, for åpningskonserten på Nordlysfestivalen i Tromsø i jubileumsåret 2012. I vår ble hun og bandet hennes invitert til den prestisjetunge bransjefestivalen Sound City i Liverpool, der de fikk svært gode tilbake-meldinger. Noe som i sin tur har resultert i at det blir flere konserter i England fremover. Kaja bor for tiden i København og etter å ha gjort seg bemerket på konserter i Danmark blir hun i disse dager også bredt presentert i det legendariske programmet «Smeums garasje» i Dansk Radio.
Som den ekte Nordlendingen hun er, har Kaja selvfølgelig også veldig lyst til å møte igjen det NordNorske publikummet. Hennes karriere startet her nord og debutalbumet ble spilt inn på Kysten Studio i Tromsø med musikere hentet fra det mangfoldige musikkmiljøet der. Derfor planlegges det nå en turné i Nordland og Troms i slutten av oktober 2014, og Kaja og bandet hennes gleder seg virkelig til å presentere musikken sin på hjemmebane

DINOSAUS med Heidi Solheim + band

Målselvdølen og artisten Heidi Solheim kommer ut med sin første barneplate i februar. Albumets singel « Pålegg (Som Je Like)» kom i desember, med påfølgende musikkvideo.
I forbindelse med utgivelsen reiser Heidi nå rundt om i Norge med et knippe musikere for å holde en annerledes, rocka og moro forestilling hele familien.

Forestillingen handler om bandet DINOSAUS og deres vei mot å nå målet om å bli rockestjerne, men etter hvert skjønner de at dette ikke er riktig så enkelt. Å være rockestjerne handler jo ikke bare om å være kjendis, få like mange fans som Justin Bieber og å komme i Se & Hør, slik Dinosaus kanskje først hadde tenkt seg… Eller..

På en humoristisk, men også ettertenksom måte vil publikum tas med inn i Dinosaus sin rockestjerneverden hvor man vil lære å kjenne bandmedlemmene gjennom sangtekster og forskjellige situasjoner som oppstår underveis. Musikken beveger seg innenfor sjangrene blues, rock og pop.

Dinosaus består av:
Heidi Solheim på vokal, trekkspill og gitar
Espen Elverum Jakobsen på elektrisk gitar og vokal
Åsmund Wilter Kildal Eriksson på elektrisk bass og vokal
Thomas Dulsrud på slagverk

Førjulskonsert med Lena Jinnegren , Bendik Lund Haanshus og Hilde Fjerdingøy

Mot Jul

Vi tjuvstarter på adventskalenderen og åpner en av de fineste lukene.
Bak denne luka befinner det seg ingen sjokoladebit med julemønster eller søt liten plastfigur.
Der står tre fantastiske musikere klar til å spille konsert. Det som denne kalendergaven har til felles med sjokoladebiten, er at når du først har smakt på den, vil du så gjerne ha litt mer. Det som skiller den fra sjokoladebiten, er at den er lett å dele med mange. Det håper vi du vil gjøre!

Landsdelsmusikerne Lena P. Jinnegren og Bendik Lund Haanshus har fått med seg en av Nord-Norges dyktigste toraderspillere og legger nå ut på turné. Bendik er en allsidig gitarist og leverer stilfulle arrangementer til små og store besetninger – fra tango til klassisk og folkemusikk.
Lena har en stor stemme og stor sjangerbredde. Hun er også en dyktig instrumentalist og trakterer både gitar og tangenter. Bendik og Lena er kjent fra gruppa Fotefar hvor de har spilt sammen i snart åtte år. De er også sentrale i gruppa Glød som serverer tango på høyt nivå.
Toraderspiller Hilde Fjerdingøy spiller folkemusikk fra ulike tradisjoner i Norge og Sverige og har tradisjonsmusikken fra Helgeland som sin spesialitet.

Toraderen har røtter i Kina, langt tilbake i tid. Klangen i instrumentet får en til å ville gråte og danse på samme tid – så hva kan da passe bedre som akkompagnement til sanger som hører julen til?
Konserten byr på godbiter fra det norske og svenske folkemusikkrepertoaret, fra kjære julesanger til nydelige salmetoner. Kombinasjonen «Grovsmed på ball/Bered en väg for Herran» og «Den gamle nissen/Nordlunds polka» vil sikkert gi flere både dansefot og tårer i øynene.
Førjulstida er for mange ei travel tid. Med konserten «Mot Jul» ønsker vi å gi rom for å senke skuldrene, få et pusterom og et musikalsk påfyll.

Medvirkende musikere:
Bendik Lund Haanshus - gitarer
Lena P. Jinnegren - vokal, trø-orgel og gitar
Hilde Fjerdingøy - torader

Adventskonsert med Mona Stenhaug og Wolfgang Schmidt

Velkommen til en nydelig førjulsstund

Bjørken og Kjeldsen kvartett

Velkommen til liv og fart på Fårebygget.

Bjørken er kjent som spillemann over det ganske land. Med sitt trekkspill har han i årevis levert gammeldans og annen dansemusikk til et begeistret publikum land og strand rundt. Spilleglede og dansemusikk med kvalitet har vært varemerket når Bjørkens orkester har gjestet danselokalene. Det er kanskje ikke så godt kjent, men Asmund Bjørken har parallelt med dansespillingen hatt en lang karriere som jazzmusiker.

Asmund Bjørken har spilt jazz i 45 år. Med sin saxofon og sitt trekkspill har han gjestet de fleste steder og festivaler, han har bl.a. spilt på Molde jazzfestival hele 20 ganger! Han har mottatt gode kritikker for sine innspillinger, og mottok den høyeste utmerkelse i norsk jazz, ”Buddyprisen”, allerede i 1972! Fra hans biografi ,"På gammel rutine og støgg mistanke" som ble utgitt i 2003 ,har vi sakset følgende presentasjon:
"Asmund Bjørken tør være kjent for et stort publikum. "Den gutten må det bli no spesielt tå”, utbrøt jordmora da Asmund kom til verden sensommeren 1933. Den spådommen gikk i oppfyllelse. Asmund Bjørken har skrevet seg inn i moderne norsk spellemannshistorie, både som ruvende folkemusiker og som en av våre fremste jazzmusikere. Han har gjort trekkspillet til et akseptert jazzinstrument, og har trollbundet publikum med sitt spill. Bjørken er i tillegg en gudbenådet forteller, som fanger tilhørerne inn i sitt univers."

Historiene er mange om Asmund og hvordan han har klart å få trekkspillet til å bli et akseptert instrument i jazzkretser. Under Moldefestivalen i 1961 var skepsisen stor når Asmund fant fram trekkspillet. ”Ekspertene” i salen var sikre på at nå ble det gammeldans. Men Asmund lot seg ikke stoppe: ”De skjønne det folkens , når vi spelle sjess oppi Trondheim, så spelle vi også på flænga. Det har æ tænkt å gjør her , og”. Spredt fnising og latter hørtes i salen, men etter 12 takter hadde ”ekspertene” stilnet, og etter 20 takter var publikum erobret av jazz på trekkspill. Salen kokte!

Steinar Kjeldsen kvartett er en jazzkvartett med base i Vesterålens pulserende jazzmiljø. Kvartetten består av Steinar Kjeldsen - piano, Oddmund Finnseth- bass og vokal , Tim Challman - sax, fløyte og Jan Olsen - trommer. Mest kjent er de kanskje for samarbeid med bl.a. Lars Saabye Christensen, Totti Bergh, Laila Dahlseth, Ditleff Eckhoff,Roy Nikolaisen, Asmund og Ove Bjørken. De har turnert med den amerikanske vokalisten Carla White og den danske vokalisten Michael Jørvang.

Anmeldelser fra tidligere turneer:
"Bjørkens orkester løftet taket” - Brønnøysunds avis

"Bjørken har et knippe musikere i ryggen som sprulder sammen … over to timer topp underholdning”  - Hemnesværingen

“Dette bandet har ved tre tidligere misjonsreiser , gjort en rekke strandhogg ved vår vakre kyst, og frelst en rekke sjeler” - Nordnorsk jazzsenter

"Bjørkenfyrverkeri i Pendelsalen”  - Andøyposten

"Og skal man kaste terningen basert på smilene til publikum, spilte de gladjazz til en sekser” - Bladet Vesterålen

MYRIAM BOORST

Myriam Boorst kommer med sine vakre malerier til Fårebygget den 20.september. Dette blir en stor dag i galleriets historie. Det er etter min mening en av de mest markante kunstnerne som har stilt ut her, og jeg håper folk vil ta godt imot og komme innom for å se og oppleve. Disse bildene er helt spesielle!Dette bildet heter blåbyen:)Born in The Haque in Holland , Myriam Borst now lives in North Norway, above the arctic circle on a small desert island called “ Storskjærvøya ” where she has her atelier and gallery together with Leon.


“ My main themes are nature`s moods. Much of my work is in large-scale format.

For the most part I paint in oil and mixed techniques.

I strive to capture the essence of a mood, a simple harmony- to become engrossed in the painting and stay there. It is more a state of being than merely concret result, the short moment you see things in an other context. As if you suddenly find your self in an other level of your usual senses.

A major inspiration is the light in Nothern Norway, the ice and snow, expressed in a figurative abstraction.”

FLIFLET/HAMRE

FLIFLET/HAMRE–
from Norway and beyond...
Fliflet/Hamre is an amazing, eclectic duo from Bergen, the old, Hanseatic port in the middle of Western Norway's fjord country.
One is a folk musician, the other an explorer of rhythms.

Together, Gabriel Fliflet (accordion, vocals) and Ole Hamre (drum set, percussion, hamrophone, melodica) have created a very special musical style. They call themselves The World's Smallest Total Orchestra.

Like Edvard Grieg and other Bergen composers and musicians, they enjoy stealing a good traditional folk tune – and then turning it into something new.
The roots of the melodies can be found in their native Norway as well as further afield.

Their music is full of vitality and contrasts. It is complex beyond some inspectors' wildest dreams – but catchy and accessible. Fliflet/Hamre have created a musical landscape with a huge variety of smells and colours,
but there is still an unmistakable wholeness about it. Maybe that's why people with very different musical preferences find it familiar – and yet refreshingly different.

Formed in 1991, Fliflet/Hamre has achieved a successful career utilizing an unconventional musical approach. Applauded by music critics, they've been invited to all the major jazz and folk music festivals in Norway, and have played rock, blues and classical events as well. The two friends have even had their own national TV show.

Fliflet/Hamre has cooperated with a number of outstanding traditional folk & world music performers, such as Annbjørg Lien, Knut Reiersrud, The Sami yoik-singer Ingor Ántte Áilu Gaup, Peter Bastian(DK), the Värttinä founders Sari & Mari Kaasinen (FIN), Stanisa Stosic (YU) and Ambrogio Sparagna (I). They have toured Belgium, Denmark, Germany, Sweden, Finland and the UK.

Gabriel Fliflet and Ole Hamre enjoy playing together, and are always searching for ways to create art and fun at the same time! In order to succeed, they have to be deadly serious...
Bakgrunnsinfo om Fliflet/Hamre


Ole Hamre (slagverk, melodika, sang) har bakgrunn fra pop, rock, jazz og etnisk musikk fra Afrika og Latin-Amerika. I Fliflet/Hamre har han arbeidet mye med asymmetrisk rytmikk, både innen norsk og balkansk folkemusikk. Har vært med i bl.a. Secret Mission, The Talisman Group (inkl. Bugge Wesseltoft), Son Mu. Samarbeid med bl.a. Ole Paus, Ketil Bjørnstad og Per Jørgensen. Vossajazz-prisen 1993. Har skrevet flere bestillingsverk; bl.a. "Fonomatopoetikon" (2003) hvor slektskapet mellom det talte ordet og musikk blir utforsket samt "Konsert for anløpende skip" hvor musikere spiller sammen med flere skip og deres skipsfløyter. Ledet i tre år Oi-oi-festivalen; Festspillene i Bergens assosierte, grensesprengende utendørsprogram. Ole Hamre er en etterspurt foredragsholder. Han leder sammen med sin kone Sissel Saue det oppsiktsvekkende prosjektet Fargespill, hvor barn og unge fra et utall kulturer møtes og opptrer i bejublede forestillinger.


Gabriel Fliflet (trekkspill, sang) har erfaring fra en rekke ulike folkemusikktradisjoner. Spilte norsk folkemusikk og gammeldans i tredve år i Rimfakse, var leder for Fri Flyt (Fliflets Frie Flyt), i ulike balkanmusikkgrupper og samarbeidet med ledende folkemusikere fra Shetland - samt bl.a. Sondre Bratland, Nils Økland og Berit Opheim. Spiller og synger etnisk populærmusikk fra østersjøområdet i kvartetten Novgorod. Han fikk Vossajazz-prisen i 1994. Komponerte tingingsverket "Elvemot" til Osafestivalen-06, som resulterte i platen RIO AGA. Samarbeider bl.a. med felespilleren, sangeren (m.m.) Sigrid Moldestad i duoen Lareli. Musikalsk vert på den akustiske folkemusikklubben Columbi Egg i Bergen. På bestilling fra Festspillene i Bergen lagde han 2010 musikk til tekster av Jon Fosse. Resultatet ble ÅRESONG, hvor han har med seg Per Jørgensen (trompet, sang), Benedicte Maurseth (hardingfele, sang), Kristoffer Chelsom Vogt (kontrabass, sang) og Stein Urheim (gitarer, munnspill, sang). Årets folkemusiker 2011.


Fliflet/Hamre driver et utstrakt samarbeid med andre artister. Det ferskeste tilskuddet er en fargerik konsert sammen med sekstetten Christianssand String Swing Ensemble. 2011 fyller Fliflet/Hamre 20 år, og vil markere jubiléet med egne konserter i bl.a. Stavanger, Bergen og oslo og med finnmarksturné sammen med Christianssand String Swing Ensemble. Odd Nordstoga, Kari Bremnes, Jan Eggum, Annbjørg Lien, Frode Alnæs og den danske multimusikeren Peter Bastian er andre som Fliflet/Hamre har arbeidet sammen med. På oppdrag fra NRK 1 laget de to vennene i 1996 sin egen TV-serie: "Flif

Kvæfjord perc: og blås

Ved siste korsvei var det rett og slett KRIM som var tema for konserten. Denne gangen har de valgt en mer barnevennlig variant. Det blir også salg av kaffe, kaker og blomster.

naxa nahale

Dette blir den siste runden med konserter som har vært i regi av NoNa prosjektet. Et musikalsk samarbeidsprosjekt mellom Norge og Namibia. Naxa Nakale er inne i sitt andre år i Kvæfjord/Harstad og jobber bl.a på Borkenes skole der han er en populær mann. Han trakterer marimba, trommer, sang og gitar. Kollegaene som har jobbet i Namibia den siste tida er Hilde Knedal Andersen(sax og vokal) og Tor Sivert Gunnes (fiolin og gitar). Under konserten får du bl.a høre norsk og namibisk folkemusikk smelte sammen.Dette er en kort og uhøytidelig konsert (40 min) som egner seg for hele familien.

Hekla stålstrenga

Denne herlige gjengen er på bobilturne over heile Nordnorge, og denne fredagen parkerer de utafor Fårebygget og fyller den gamle fjøsen med folkemusikk som er fresa opp!

Hekla Stålstrenga liker å spille musikk som svinger for dansefoten samtidig som de også passer på å ha en dose med rolige perler på repertoaret. Gamle og nye slåtter syes sammen med ballader og stev fra nord samt en og annen vise som de synes passer inn.

Afrikansk Musikk

Afro-norsk lunsjkonsert!
Namibiske og norske krefter slo seg sammen, i en lunsjkonsert på Fårebygget.

Kvæfjord Kommune og College of the Arts i Windhoek er samarbeidspartnere i prosjektet NoNa, der profesjonelle musikere utveksles mellom Norge og Namibia. I denne konserten får vi oppleve begge sidene av prosjektet – vi møter nemlig både norske musikere som har vært i Namibia og namibiske musikere som snart er ferdige med sitt her år i Kvæfjord Kommune.

Anne-Grethe, Gøran, Naxa, Errol og Petra har plukket fram et knippe låter fra sine hjemland og gir oss ei spennende, ny blanding av det norske og det namibiske. Gitar, marimba, djembe, mbira… Du kan glede deg til ei formiddagsstund fylt av fengende rytmer, sang og dans!

Medvirkende:
Errol Anrich Geingob (marimba, djembe)
Petra Seitsimang Thudinyane (dans, vokal, djembe)
«Naxa» Nakale Nghidimbwashali Ndiwohamba (gitar, mbira, djembe)
Anne-Grethe Nyhaug (vokal)
Gøran Bogstrand (gitar)

Barnetime

Vi har tatt utgangspunkt i Torbjørn Egner sine tekster og har øvd inn en del av de kjente og kjære barnesangene som han har laget. Her møter du frøken Sofie og de tre røverne, papegøyen fra Amerika, kaptein sorte Bill og mange flere. Publikum får også være med å synge!

Håvard Lund Trio

Håvard Lund, Svante Henryson og Hans Petter Vabog.
”Trioen spiller musikk av Svante og Håvard. Begge har adoptert folkemusikk fra strøk av verden, der litt flere deler av kroppen enn bare den trampende foten er ment igangsatt: musikken er inspirert av musikk fra aksen India til Egypt, den er inspirert av mystikk, lettkledde damer med slør, harem, templer, lettkledde menn i lotusstilling, hvitkledde sjeiker med flyvende tepper vevd av sedler.”

Om Svante Henryson:

Artist in Residence på andre året i LINN-ordninga. Første året hos Kultur i Troms, og inneværende (skoleår) hos Musikk i Nordland. En internasjonal artist av høy klasse. Svante spiller hovedsaklig cello og el-bass. Han var komponist og konsertmester til verket ”Viddorna innom mig”, som gjorde stor suksess på Riddu Riddu og under Vinterfestuka i Narvik, hvor han tematiserte over sin egen samiske arv. Han har en imponerende merittliste som blant annet viser at han har vært bassist for verdensnavn som Elvis Costello, Stewie Wonder, og Yngwie Malmsteen.

Lars Bremnes

Lars Bremnes på «Fårebygget» på Borkenes
Lars er født i Svolvær og har etablert seg som en av landets fremste visesangere.
6 album med eget stoff har han på samvittigheten, og mange av hans melodier er stadig å høre på på riksdekkende radio. Han er kanskje aller mest kjent for sin sang «Å kunne æ skrive».

Musikken er fengende og full av slitesterke detaljer. Tekstene byr på humor, fandenivoldskhet og melankoli fra et utålmodig hjerte. To ganger har han mottatt spellemannspris og i 2010 fikk han Prøysenprisen.
For tiden arbeider han med et nytt album, og det er stor sjanse for at blodferske komposisjoner blir å høre på Fårebygget. Velkommen til et møte med en levende og inspirert artist!

Ragnhild Furebotten

Ragnhild med den produksjonen som hun vant spellemannsprisen for sammen med en gjeng på seks blåsere.
OM NEVER ON A SUNDAY - RAGNHILD FUREBOTTEN

Spellemannsprisvinneren Never on a Sunday er Ragnhild Furebottens nyskapende soloprosjekt, som har utviklet seg til å bli en større satsning, både for Ragnhild og for de medvirkende musikere. Prosjektet ble startet som en idè skapt av Ragnhild Furebotten, og med sterk fødselshjelp av trompetist/produsent Anders Eriksson, hadde prosjektet sin første konsert under Festspillene i Nord-Norge i 2009. Derfra har prosjektet utviklet seg til et ensemble der musikerne så vel som Ragnhild er viktige for det kunstneriske uttrykket og kvaliteten.

Lørdag 14. januar 2012 sto en svært stolt Ragnhild Furebotten på scenen på Folketeatret og mottok Spellemannsprisen i kategori Folkemusikk for albumet Never on a Sunday som ble utgitt oktober 2011.

Ensemblet består av Ragnhild Furebotten (fele), Geir Lysne (sax), Frode Nymo (sax), Marius Haltli (trompet), Eckhard Baur (trompet), Helge Sunde (trombone) og Lars Andreas Haug (tuba).

Felespiller og komponist Ragnhild Furebotten bor i Målselv i Troms. Hun har vært profesjonell utøver siden avsluttende studium ved Norges Musikkhøgskole våren 2004. Ragnhild er tradisjonsbærer av den nordnorske folkemusikken, og har dette som base for sin utøvende virksomhet og komposisjoner. Hun blir betraktet som en av de mest innovative og spennende folkemusikerne av i dag. Hun har en tydelig signatur i sitt felespill og en formidlingsevne av de sjeldne (se CV for utfyllende informasjon).

De seks blåserne som medvirker i ensemblet står alle støtt på den norske jazzscene. Helge Sunde, internasjonalt anerkjent komponist, arrangør og musiker har flere prosjekt, deriblant Ensemble Denada, som flere av de andre musikerne også er en del av. Helge står for flere av arrangementene i ensemblet. Geir Lysne høster stadig nasjonal og internasjonal anerkjennelse for sin nyskapende jazz / folk musikk.

Hva skapes når folkemusikk arrangeres av jazzmusikere,
fremføres av en av landets fremste folkemusikkformidlere og hardbarka jazzblåsere?
Grensesprengende, livsglad og humoristisk musikk, av meget høy kvalitet!

Også Geir bidrar med arrangement til ensemblet. Frode Nymo er en respektert musiker medvirkende på den nasjonale og internasjonale jazzscene, og foretrekkes av mange ensembleledere når solister skal velges. Sammen med Frode er Marius Haltli en naturlig deltager i Ensemble Denada. Marius innehar i tillegg en rekke andre frilansoppdrag. Lars Andreas Haug fascinerer og inspirerer med sitt umakelige tubaspill, og gir den musikalske dybden til ensemblet Never on a Sunday. Siste trompetbladet til stammen er Eckhard Baur, som i tillegg til å arbeide på Norges Musikkhøgskole spiller, komponerer og arrangerer musikk til den frie nasjonale og internasjonale jazzscene.

2012

Terje Storvig Quartet

Dette Tromsøbaserte bandet består av Eline Åsbakk, vokal,Christo Stangness, bass, Christer Jørgensen, slagverk og Terje Storvig, gitar.
Terje Storvig har spilt på Fårebygget for to år siden og vi likte det vi hørte; originalt og spenstig jazz, du har ikke hørt på makan! Christo Stangness kjenner vi ifra forskjellige Harstadband , han spilte her med Ilhabia for et par år siden og er en magiker.

2011

SKAIDI ;Inga Juuso og Steinar Raknes

Jazzbassist Steinar Raknes og tradisjonsjoikeren Inga Juuso har skapt musikk som får isvinden på vidda til å stilne og mørketida til å fremstå lun og vakker.
I duoen Skaidi har Steinar Raknes og Inga Juuso revet jazz og joik løs fra sine respektive tradisjoner og skapt et nytt, rått og grensesprengende uttrykk. Gjennom ti år har de to artistene spilt sammen i ulike sammensetninger, påvirket hverandre gjensidig og utviklet en helt spesiell energi og musikalsk formidlingsevne. Resultatet er et særegent musikalsk landskap hvor joik og basspill tar like mye plass.

Drivende samspill
Med utgangspunkt i Steinars komposisjoner rundt Ingas joik utfordrer de genrene og fyller dem med egne vyer og visjoner. Mens Steinar improviserer over joikens særegenheter, bruker Inga stemmen friere enn det som er vanlig innenfor tradisjonell joik. Likevel beholder de begge sine individuelle måter å spille på. Uten andre instrumenter enn bass og vokal maner de fram et rått og jordnært uttrykk hvor stemningene spenner fra lavmælte lyriske øyeblikk til de fandenivoldsk energiske. Musikken er vakker, nedstrippet, melodiøs og rytmisk, samtidig som miksen av struktur og improvisasjon gjør lydbildet spontant og lekent. Ingas stemme oser av vitalitet og livskraft, og rammet inn av Steinars arrangement, er det ikke usannsynlig at du vil gå hjem med nyvunnet tro på eventyr og underjordiske landskap. Dette er et musikalsk møte mellom to tradisjoner gjort med eleganse, dybde og humor, og med et stort hjerte for musikken.

www.skaidi.org

Inga Juuso (1946-) er kjent for å ha en rå og direkte tilstedeværelse og
en gripende stemme. Hun er en av Skandinavias beste joikere og bruker
en selvlært tradisjonell teknikk som har gjort henne til en ettertraktet
artistover hele verden.
I dag jobber hun som landsdelsjoiker i Troms
Fylkeskommune og er den eneste i verden som er ansatt i full stilling som
profesjonell joiker. Hun har medvirket på flere CD- innspillinger, og har
også lang erfaring som skuespiller. "Joik hører ikke bare hjemme på
fjelltopper og eksotiske steder", har Inga uttalt, og gjennom hele karrieren
har hun jobbet for å utvikle og fornye samisk musikktradisjon ved å
eksperimentere med musikere fra andre genre.

Steinar Raknes (1975-) er en av Norges fremste jazzbassister og låtskrivere. Han har en sterk tone og en eksplosiv spillestil og blir ofte sammenlignet med den legendariske bassisten og komponisten CharlesMingus. Raknes er kjent fra samspillet med Chick Corea i Trondheim Jazzorkester og har vært viktig iutviklingen av norsk jazz de siste 10 årene, bl.a. gjennom bandene Urban Connection (spellemannsprisen2001), Ola Kvernberg Trio og The Core. Bassisten avsluttet sine studier ved jazzlinja i Trondheim i 1999, ogunderviste der fra 1999 til 2006. Bassisten har spilt på alle de fremtredene jazzfestivalene i Europa, påkonserthus og jazzklubber på alle kontinenter og er medvirkende på et stort antall CD-produksjoner. Raknes
har samarbeidet med bl.a. Michael Brecker, Chick Corea, Per ”Texas” Johanson og Bobby McFerrin.
www.steinarraknes.com

2010

Tilbakekomsten

''TILBAKEKOMSTEN'' av Trym Ivar Bergsmo!

Bildene er tatt i Reinefjorden i Lofoten. Denne fjorden har betydd mye for han mer enn 25 år. Landskapet og lyset i dette området er eksponert,vilt, vakkert, mystisk, overveldende, rått og poetisk. Fjellene og lyset gjør noe med de som kommer hit. Du blir sugd ut av hverdagen og langsomt fylles du opp av de mektige fjellene, stillheten og de menneskene du har rundt deg. Fokuset endrer seg.

Trym har en imponerende CV og har stilt ut en rekke ganger i inn-og utland. Han har også ei rekke med bokutgivelser bak seg,bl.a sammen med Ola Bremnes og Lars Saabye Christensen.Bøker som man tar godt vare på.

Jeg har sett bildene og vet at de vil passe godt i galleriet i det gamle fjøset. Som den gamle bygningen har også bildene noe slitt og værhardt over seg.

På åpningen fredag kveld vil Runa Bergsmo spille cello.
Folk har med andre ord noe spesielt å glede seg til i starten av neste helg.
Utstillingen henger oppe tom.21.november.

Besøk hjemmesiden hans på www.bergsmo.no


Vennlig hilsen Anne Semb- 8.Mars feiring med forelesninger, appeller,dikt og maleriutstilling.
- kammerkonsert med grupper fra FMKN divisjonsmusikken i Harstad.
- Konsert med Knut Erik Sundkvist og Ann- Sofi Godø.
- Performance og utstillingen Bremnes i bilder med Gustav Gjertsen og dikt av Ole Bremnes.
- Maren Bremnes, maleri og foto.
- Konsert med Susanne Lundeng, Håvard Lund, Ragnild Furebotten og Cathriona Mc Kay
- Julemarked (3 ganger)
- Therese Mikkelsen, malerier
- Opp i lufta aksjon (se bilde her)
- Ketil Stavdal viser turmuligheter i Hålogalandsregionen (se www.hinnoy.no) og Hilde Solbakken , foto
- Musikal kurs med Anne Semb og Linn Broderstad
- Partiet Vestre kulturkveld x 2
- Maskekurs for ungdom ved Anne Semb.
-Martin Ramstad,akvareller.
-Veronica Melå,foto
-Ingrunn Oddny Myrland. Tekstil
-Leif Skoglund og Jostein Eldevik, film og foto
-Huskonsert med Andreas Bratland,Inga Juul, Hilde Aders og lene Marie Storø.
-Bokbad med Heine T Bakkeid
-Dick Monshouwer,malerier og smykker.
-Fadi Mubdah,akrylmalerier.
-Gunn Vottestad,litografier og andre trykk.
-diverse malekurs for barn og ungdom v Anne Semb
-Janne Rasmussen,smykker og malerier
-Øyvind Krabberød, foto og malerier.
-Kjell Strand, malerier
-Kåre Solheim,pasteller og akvareller
-Arnulf og Anne Lise Meyer. Utstilling av produkter av naturmaterialer.
-Bokbad med Helge Stangnes
-"Fra Lofast til midnattsol" filmsnurr med Leif Skoglund.
-"En breiflabb fra Narvik" one man show" med Karl Gustav Gjertsen
-Kjellaug Hatlen Lunde, grafikk og malerier.
-Lena Bergstad, malerier og skulpturer.
-Chris Tandy,-Fotografier
-Anne Semb, malerier og digitrykk
-4. klasse v Borkenes skole .Nordlysmalerier
Strikkekafeer med Husflidslaget i Kvæfjord.
Huskonserter med kulturskolen
Trym Ivar Bergsmo, fotografier